Stres olduğunuzda, sıkıldığınızda veya değişikliğe ihtiyaç duyduğumuzda, genelde hepimiz aynı hayalleri kurarız: Neden her şeyi bir kenara bırakıp seyahat etmiyoruz? Şansı olanlar bu seyahati bir kaç ay ve ya bir kaç yıl bile yapabiliyor. Ama belki de modern gezginler arasında hiç kimse 1990’da Otto adındaki bir Mercedes Benz G Wagon ile Afrikadan yola çıkan ve bir daha arkasına bakmayan Gunther ve Christine Holtorf’tan daha iddialı olmamıştır.
Sonraki 20 yıl boyunca muhteşem üçlü 177 ülkede neredeyse 550.000mil (885,139km) yol katetti.
Üçlü hiçbir zaman otelde uyumamıştır ya hamak germeyi tercih etmişlerdir ya da Otto’nun içerisinde uyumuşlardır.
Maceraları, onları yok olmaya yüz tutmuş bir çok kültürle, sıradışı vahşi yaşamla ve Cuba ve Kuzey Koreye sürüş için özel izin alma gereksinimi ile bile karşı karşıya getirmiştir. Ayrıca can sıkıcı politik durumlar içerisinde kalmış, bir kaç araba kazası geçirmiş ve en az 5 kere sıtma hastalığına yakalanmışlardır.
Christine 2010 yılında hayata gözlerini yummuştur ama Gunther – şimdilerde 76- Berlin’e dönmeden önce bir kaç yıl daha seyahat etmeye devam etmiştir.
0 yorum