Şimdi Okuyorum
Sanat ve Şiddet Arasında Derin Bir Bağ Vardır/ Andrzej Mazur

Sanat ve Şiddet Arasında Derin Bir Bağ Vardır/ Andrzej Mazur

Polonyalı sanatçı Andrzej Mazur, insan ilişkilerinin karmaşıklığına dair eserler üretiyor. Mazur’un resimlerinin konusu; sanat ve şiddet,  insan ve sanattır. “İlhamlar derinden kendine kök salmış, aklımın bir halidir. Bilinçaltına ve takıntılara; özlemlere, istek ve korkulara erişmek için insan ruhunun derinliklerine nüfuz etmeyi severim.”

Sanatçı, bazı eserlerinde klasik dönem çalışmalarından etkilenmişken bazı çalışmalarında gerçek modeller ile çalışmıştır. Mazur’un birçok eseri ise kolaj çalışmasının ürünüdür. Devletlerin, insanlar üzerindeki baskısı da çalışmalarda yerini almıştır.

“Sanat; hayatta her şeyin mümkün olduğu ve beklendiği çok katmanlı bir oyun alanına dönüştürülen, jestlere dönüştürülmesi gereken gizemli simgeler için kullanılan bir cihazdır. Kolaj sanatı benim için dünyanın parçalanmış doğasını tasvir, aynı zamanda  onun birlikteliği; Dünyanın unsurları, yeni bir realite içinde biri olarak alınabilir: birbirinden ayrı ve farklıdır, ancak yine de bağlıdır. Benim çizdiğim ve bir araya getirdiğim imgeler, çoğunlukla bilinçaltımın bir yansımasıdır; bunlar gerçek düşünce farkındalığının bir ürünüdür: Bu anlamda, ben parçalarını bir araya getiriyorum.”

Tepkiniz nedir?
Emin Değilim
0
Heyecanlı
0
Hüzünlü
0
Mutlu
0
Şaşırtıcı
0
Yorumları Görüntüle (0)

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

© 2011 Sanat Karavanı, Tüm Hakları Saklıdır.

Yukarı Kaydır