Şimdi Okuyorum
Değişen Endüstriyel Dünyayı Kadraja Sığdırmak / Emil Otto Hoppé

Değişen Endüstriyel Dünyayı Kadraja Sığdırmak / Emil Otto Hoppé

Yirminci yüzyılın önemli portre fotoğrafçılarından olan Emil Otto Hoppé Almanya’da faşizmin yükselişine, uçsuz bucaksız yeni banliyölerin yaratılmasına ve insanların geleneksel yaşam biçimlerinden uzaklaştırılmasına tanıklık etti. Film yıldızlarını ve endüstri kaptanlarını, işçileri ve köylüleri fotoğrafladı ve en parlak döneminde Autobahn ve UFA film stüdyolarının doğuşunu yakaladı.

1920’lerde ve 30’larda Hoppé, Avrupa’nın farklı ülkelerine,  aylarca süren sayısız yolculuk yaptı. Amerika, Hindistan ve Avustralya’ya kadar seyahat etti ve orada kaldığı süre boyunca kapsamlı çalışmalar üretti. İnsanlarla, manzaralarla, yerleşimlerle ve şehirlerle olduğu kadar endüstriyel yönlerle de ilgilendi. Örneğin, Güney Almanya’daki hidroelektrik santrallerini, Berlin yakınlarındaki yerüstü madenlerini, Ruhr bölgesindeki maden ocaklarını ve çelik fabrikalarını etkileyici yapıları ve dumanı tüten bacalarıyla belgeledi. Fabrikalara, atölyelere ve bireysel inşaatların ayrıntılarına, hatta işçilerin ve çalışanların portrelerini bile inceledi.

Hoppé, demiryolları, limanlar ve rıhtımlar gibi endüstri için çok önemli olan altyapıları belgeledi; etkileyici fotoğraflarda sokaklar ve köprüler ile zeplinler ve uçaklar gibi makineler yer aldı. Üslubu itibariyle, güçlü karşıtlıklar, dinamik çekimler ve perspektiflerde kaymalarla modernist bir imge yarattı. Onun fotoğrafları değişen dünyanın endüstriyel bir yansıması oldu.

Tepkiniz nedir?
Emin Değilim
0
Heyecanlı
0
Hüzünlü
0
Mutlu
0
Şaşırtıcı
0
Yorumları Görüntüle (0)

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

© 2011 Sanat Karavanı, Tüm Hakları Saklıdır.

Yukarı Kaydır